'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dilluns, 13 de desembre del 2010

Esquerra Unida-EAiV demana al PSIB-PSOE un gir a l'esquerra per minimitzar l'impacte dels retalls del govern central


Avui dematí membres de la direcció d'Esquerra Unida-EAiV de les Illes Balears s'han reunit amb una representació de la direcció del PSIB-PSOE.

El motiu d'aquesta reunió no és altre que la normalització de les relacions entre dos partits que comparteixen govern a diferents institucions i que es reconeixen a si mateixos com d'esquerres.

Manel Carmona, nou coordinador d'EU-EAiV de les Ill

es Balears, i Aina Comas, nova coordinadora d'EU-EAiV de Mallorca, han anat acompanyats per Aina Díaz, la responsable de Relacions Polítiques, Alejandro Aparicio, responsable de Comunicació, i Eberhard Grosske i Manuel Cámara, membres de la direcció interinsular.

Després de la presentació formal de la nova direcció d'Esquerra Unida-EAiV, s'ha analitzat la situació política general i al aterrar a les Illes, on les posicions d'ambdues organitzacions han coincidit en la necessitat de mantenir a les persones que ho estan passant pitjor, degut a la crisi, en el punt de mira.


En aquest sentit, Manel Carmona ha dit que “és el moment de que les institucions de Illes Balears girin a l'esquerra pel que queda de legislatura per tal de minitmitzar l'impacte del retalls en matèria social del govern central” i ha ofert el suport total d'Esquerra Unida per anar en aquesta direcció. Per part del PSIB s'ha avançat un paquet de mesures que es presentarà el mes de gener amb l'objectiu de crear ocupació amb especial cura de les persones aturades de llarga duració que el febrer deixaran de rebre la prestació coneguda com “els 400 euros”.

En clau electoral Carmona ha manifestat que “Esquerra Unida farà tot el possible perquè la dreta no governi on estigui EU” i que “fins que no doni la sensació de que ja no quedi rastre de corrupció a UM, aquesta força política no tornarà a compartir govern amb ells a les principals institucions”.

Esquerra Unida valora les relacions amb els membres del partit socialista a les diferents institucions com a molt bones, especialment des de l'expulsió d'UM de les principals institucions.

En aquest clima d'enteniment, Esquerra Unida ha volgut aclarir que, al marge de les bona feina que s'està duent al Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma en aquest context de crisi, la gestió de la política econòmica del PSOE no està exempta de crítica, donat que les polítiques fiscals del govern central disten molt d'avançar cap a un model progressiu, on qui més te més pagui, a la lluita contra el frau fiscal o amb l'augment de la pressió fiscal a les SICAVS que actualment està només a l'1%, un percentatge que contrasta amb els 18% d'IVA que hem de pagar al consumir molts productes o els diferents percentatges d'IRPF amb els que la majoria de treballadors i treballadores contribueixen a les arques públiques.

Per concloure, s'han posat sobre la taula dos temes que es traslladaran a les institucions per tramitar-los. En primer lloc, la necessitat de col·laboració de la Conselleria d'Habitatge mitjançant l'IBAVI per continuar amb el desmantellament irreversible de Son Banya, i en segon lloc la nostra preocupació per la declaració d'ARU de la part del Camp Redó coneguda com a “Corea”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada