'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

divendres, 13 de novembre del 2009

DEBAT AMB JOAN SUBIRATS SOBRE EL PAPER DE L’ESQUERRA EN EL SEGLE XXI

‘Actualitzant el concepte de Socialisme: aconseguim una societat de dones i homes lliures, una terra habitable, on l’economia estigui al servei de les persones’



Ahir es va celebrar a la Casa de cultura de Palma una conferència-debat sobre “el paper de l’esquerra en el segle XXI”, en el marc de les activitats al voltant del Procés constituent de l’esquerra alternativa i verda.

Un Procés Constituent que té per objectiu fonamental, com va expressar David Abril, coordinador d’EU a la seva presentació ‘En el qual pretenem sumar persones i col•lectius d’allò que es pot anomenar ‘esquerra alternativa i ecologista’ per construir junts un instrument polític al servei dels ciutadans i ciutadanes d’esquerres d’aquesta comunitat autònoma i del món. Pretenem construir amb el màxim de gent possible un instrument polític de canvi sabent que els reptes que tenim per endavant, amb el col•lapse ecològic i d’explotació de les persones al que s’ha arribat no té precedents a la història mundial’.

Al debat comptàrem amb la presència de Joan Subirats, catedràtic de ciència política i director de l’institut de govern i polítiques públiques de la UAB, i també amb Jordi Miralles (coordinador d’EUiA) i Jordi Guillot (vicepresident d’ICV).






Subirats parlà d’un canvi d’època i dels canvis que s’han produït en el nou “terreny d joc” en el qual s’ha de fer política: canvis tecnològics, en la manera d’entendre les relacions socials i laborals, de la crisi de la política i les polítiques... I va donar algunes pistes per treballar des de l’esquerra: la necessitat de més control social com a garantia de més transparència i més democràcia; la dialèctica entre igualtat i diversitat; i l’aposta per “allò comú, allò col•lectiu, allò compartit”.


Guillot i Miralles, per la seva banda, varen participar en el debat des de les seves respectives posicions polítiques, diferenciades però alhora complementàries, sobre el paper que ha de jugar l’esquerra.


Guillot va oferir com a “recepta” tornar a Gramsci, i recuperar l’autonomia de pensament i la participació de l’esquerra en els conflictes oberts.


Miralles va recordar que la identitat política de l’esquerra alternativa és allò que fa, i no sols allò que es diu, i va destacar la necessitat de “canviar caminant” o, dit d’altra manera, de “transformar transformant”.


El coordinador d’EuiA va tancar la seva intervenció destacant el següent ‘Davant el repte d’actualitzar el concepte de socialisme es pot resumir en la voluntat d’aconseguir una societat de dones i homes lliures, una terra habitable, on l’economia estigui al servei de les persones’.



El contingut de les intervencions i el debat serà sistematitzat i distribuït com a material de reflexió per al procés.

2 comentaris:

  1. L'operació es complicada però factible i necessària. El món mundial, està a mínims. La capacitat destructiva del sistema capitalista ha arrivat a uns extrems inaguantables. O encertem o ens destruim. No hi ha altra alternativa. Solució, un socialisme autogestionari.

    ResponElimina
  2. Ha llegado la hora de formar un movimiento opositor para lograr una justa distribución del trabajo mediante la reducción de la jornada laboral, una renta que garantice la existencia y no esté sometida a controles humillantes, y un salario mínimo fijado por ley. Estos objetivos, largo tiempo ocultos tras el velo neoliberal, deben figurar en el orden del día de la actividad política

    ResponElimina