'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dissabte, 27 de novembre del 2010

ASSEMBLEA-MANIFEST ELECTORAL: Construint la Palma que volem

Esquerra Unida de Palma – l'esquerra alternativa i verda orientarà el seu programa electoral cap al desenvolupament sostenible i cap a un gir social de totes les àrees de govern municipal.


Aquest matí, EU-EAiV de Palma, ha celebrat una assemblea a la que han assistit més de 90 persones, entre afiliació i persones convidades, amb l'objectiu d'elaborar el manifest electoral.

El Manifest ha estat debatut en sis comissions: Organització municipal, transparència i participació; Drets socials; Transversals: ciutadans i ciutadanes de ple dret; Teixit productiu i món del treball; Una ciutat sostenible; Cooperació al desenvolupament – i posteriorment en plenari.

El text definitiu servirà de base per al debat participatiu amb la ciutadania i entitats que donarà peu al definitiu programa electoral d'EU-EAiV.


Imatge de la comissió d'Organització municipal, transparència i participació

Així mateix, en els propers mesos el Manifest Electoral es desenvoluparà territorialment amb les propostes per als diferents barris de la ciutat.


Al llarg de la jornada i durant el discurs de cloenda la candidata a l'Ajuntamet de Palma, Nanda Caro, s'han destacat els següents eixos del Manifest Electoral:

  • El desenvolupament de l'Agenda Local XXI, que ha quedat pràcticament per estrenar durant aquesta legislatura.

  • El gir cap a la perspectiva social del conjunt de les àrees de govern. “No te sentit que la defensa dels més febles es delegui en els Serveis Socials. Des d'esports, des de treball, des de medi ambient, des de mobilitat, des d'urbanisme o des de participació també ens hem de preocupar per la cohesió social, la integració dels col·lectius en risc d'exclusió i la qualitat de vida de les persones”. És per això que es proposa una sola àrea que agrupi totes les àrees que tenguin que veure amb allò social, el treball i la promoció econòmica de la ciutat.

  • L'establiment d'un Codi Ètic que reguli, més enllà de les disposicions judicials, la pràctica de la gestió municipal i que tallin radicalment les conductes de qui es beneficia per lucrar-se i enriquir-se de forma il·lícita amb doblers públics.

D'altres mesures també incloses en el Manifest – sense perjudici de la presentació pública del document sorgit de l'Assemblea que es produirà en els propers dies – són

  • Dedicar un 1% del pressupost ordinari de l'Ajuntament a enfortir i dotar de mitjans el teixit associatiu de la ciutat.

  • Aplicar una fiscalitat progressiva que afecti els immobles de major valor cadastral.

  • Penalitzar fiscalment els habitatges buits i incentivar la rehabilitació per dotar de mecanismes i sistemes que ajudin a l'autosuficiència i a l'estalvi energètic i d'aigua.

  • Es reivindica el concepte d'austeritat però no com a menor despesa com es fa des de les posicions neolliberals sinó com a eliminació de despeses superflues i major eficiència en la despesa pública . En aquest sentit s'aposta per una profunda reorganització administrativa que -sense minvar els serveis – suposarà la desaparició d'una empresa pública i tres organismes autònoms.

Una vegada acabada l'Assemblea, un grup de membres d'Esquerra Unida-EAiV s'ha apropat a la festa organitzada per l'associació de veïnats de Canamunt per col·laborar amb la captació d'aliments del programa “Aliments en xarxa” amb les donacions fetes per l'afiliació durant l'assemblea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada