'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

divendres, 12 de novembre del 2010

Contra la repressió marroquina al Sàhara i per la llibertat del poble saharaui. Elva Alonso, Coordinadora d’Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera


Fa trenta-cinc anys que l’exèrcit marroquí ocupa per la força el territori del Sàhara Occidental.

El rei del Marroc es nega a complir les resolucions de les Nacions Unides i pretén consolidar la seua annexió il·legal.

L’Estat espanyol, antiga potència colonitzadora, responsable del procés, mai acabat, de descolonització no pot defugir la seua responsabilitat en relació a la seguretat del poble sahrauí.

El poble sahrauí té dividit el seu territori per un mur construït per l’exèrcit marroquí d’ocupació. Els que es troben situats a l’interior d’aquest mur pateixen la repressió dels ocupants mentre que els que es troben a l’exterior sobreviven amb condicions extremadament dures als campaments de refugiats, situacions que incompleixen els drets fonamentals de tota persona a la vida, la llibertat i la seguretat.

La passivitat del govern espanyol i de l’UE, que es desentenen de les violacions sistemàtiques dels drets humans als territoris ocupats, estimulen al govern del Marroc per a seguir amb la seua posició intransigent que no accepta les resolucions de les Nacions Unides ni el dret d’autodeterminació del poble sahrauí.

Aquesta situació és la que ha permès que el govern marroquí hagi llançat la seua ofensiva contra el ‘Campament de la Dignitat’, situat devora la capital dels territoris ocupats, ofensiva que ha produït diversos morts, ferits i detinguts, i el desmantellament total del campament.

Per Esquerra Unida és necessària una reacció contundent del govern espanyol i dels organismos internacionals per tal d’aturar aquesta onada repressiva, i per tal d’exigir al regne del Marroc el respecte a la legalitat internacional i els drets del poble sahrauí.

* Font: Article publicat a http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2009/05/24/elva-alonso-leivas-coordinadora-esquerra-unida-eivissa-formentera-hay-desconfianza-exc-cosa-malinterpreta/331361.html



Concentració en suport al poble saharauí
Aquest dissabte, 13 de novembre,a les 18:30 hores a Vara de Rei, Eivissa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada