'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dilluns, 6 de desembre del 2010

ESQUERRA UNIDA TITLLA DE VERGONYOSA OMISSIÓ AL DISCURS INSTITUCIONAL D’ANTICH L’ABSÈNCIA TOTAL DE MENCIÓ A LA CLASSE TREBALLADORA

El coordinador d’Esquerra Unida-EAiV de les Illes Balears, Manel Carmona, acompanyat de la candidata a la batlia de Palma  Nanda Caro ha assistit avui matí a l’acte institucional de commemoració de la Constitució espanyola que ha tingut lloc al Palau de l’Almudaina. 

Ambdós representants han acudit a l’acte amb simbologia republicana per representar amb bufandes tricolors l’homenatge  que la formació vol retre tal dia com avui als homes i dones, lluitadors per la llibertat que feren possible aquesta constitució.

Així mateix Esquerra Unida ha volgut deixar ben clar que el model al que aspira la formació és el d’una ‘República, social, democràtica i de dret', en el que es deixin de banda anacronismes com el que suposa que un estat modern  tengui a un monarca a la jefatura de l’estat (no elegit per les urnes).

En paraules de Manel Carmona ‘Assistim a aquest acte per commemorar allò que es es propi de la mateixa, les conquestes socials dels lluitadors i lluitadores de la llibertat. Però també venim a reivindicar una reforma constitucional legítima i necessària’.

Respecte al discurs institucional del Delegat de Govern i del President Antich, Carmona ha lamentat el que considera ‘Una utilització partidista de les institucions públiques ja que el discurs era clarament autojustificatiu  davant les polítiques de dretes impulsades pel propi govern socialista arreu de l’estat, i per tant, amb una clara corresponsabilització del PSIB de les Illes. També ha titllat de vergonyosa omissió  l’absència total de menció alguna a la classe treballadora i als aturats.

Nanda Caro per la seva part ha declarat el següent ‘Resulta esperpèntic, insultant i escandalós que el sr Antich parli d’aquest any com l’any de l’esport, quan estem davant l’any de la precarietat, l’atur i la exclusió social. Per acabar Caro ha assenyalat ‘ Des d’Esquerra Unida tenim 120.000 raons (xifra d’aturats segons EPA) per rebelar-nos i mobilitzar-nos davant l’autocomplaença d’un govern que ens crida a doblegar-nos davant les polítiques conservadores mentre s’enarbola un fals concepte de ‘consens’  .

Per Esquerra unida resulta un exercici de cinisme que els mateixos (en clara alusío al PSOE)  que vulneren i incompleixen de manera sistemàtica els drets constitucionals tot l’any siguin avui els que diuen defensar-la. Què se n’ha fet de l’article 35 on tot ciutadà ha de tenir un treball digne? Què se n’ha fet de l’art. 41 que garanteix la plena protecció quan això no passa? És com a poc un acte d’incoherència que ratlla l’insult fer-se valedor de tots aquests valors mentre s’apliquen retalls a l’Estat de benestar des de l’exercici del govern socialista retirant l’ajuda dels 426€ als sectors més desafavorits,  que són els que precisament pateixen la crisi en primera persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada