'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dimecres, 1 de desembre del 2010

EU front el paquet de mesures del govern central

Carmona: “Rodríguez Zapatero torna a castigar els febles mentre que Esquerra Unida segueix esperant que els més rics també paguin la crisi que varen provocar”
El coordinador d'Esquerra Unida-EAiV, ha valorat com a molt negatiu el paquet de mesures que ha presentat el president del Govern al Congrés dels Diputats avui dematí. “Rodríguez Zapatero torna a castigar els febles mentre que Esquerra Unida segueix esperant que els més rics també paguin la crisi que varen provocar” ha manifestat.
És inadmissible que una vegada més ens dobleguem a les amenaces capitalistes dels mercats i de la Unió Europea i és igualment inadmissible que les mesures que es van presentant mai serveixin perquè els més rics paguin aquesta crisi”.

Entenem que pel senyor Rodríguez Zapatero la crisi acabarà el febrer de 2011 i que s’assolirà la plena ocupació, sinó no entenem el motiu de la retallada de l’ajuda de 426 euros per a aturats sense cobertura.”
No podem dir que aquesta mesura sigui ben rebuda a les Balears, ja que de les 89.000 persones a l'atur 20.000 han exhaurit la prestació per atur i l'ajuda que ha abolit el Govern i el 17% està sota el llindar de la pobresa. Aquestes xifres poden ser fàcilment superades si, a més, s'elimina aquesta ajuda. Ens trobem front un risc més que plausible de fractura social a les nostres illes.

Lluny de l’originalitat ha trobat el camí per sortir de la crisi en les privatitzacions parcials d’AENA (49%) i de Loterías y Apuestas del Estado (30%). El primer cas és especialment preocupant per la previsible precarització de les condicions de treball a una empresa amb un volum molt considerable de treballadors i treballadores, i per tant, dels serveis que proporcionen. En general, manifestem la nostra preocupació per obrir aquesta porta de les privatitzacions parcials que no sabem si esdevindran completes quan els mercats tornin a amenaçar Espanya. Si ara comencem amb les privatitzacions les pensions corren més risc que mai.”
La sortida de la crisi que proposa Esquerra Unida passa per una reforma cap a una fiscalitat progressiva, és a dir, que s’asseguri que pagui més impostos qui més tengui, la lluita contra l’economia submergida i el frau fiscal (que representa al voltant del 23%) i la retallada dràstica de les partides pressupostàries de la Casa Real o de l’Esglèsia, entre altres mesures.

Carmona ha manifestat que les polítiques econòmiques de ultraconservadores que està duent a terme el PSOE, les practica millor la dreta. Per això ha volgut recordar al PSOE que ens trobarem pel camí si torna a girar a l’esquerra i a defensar a qui ara està maltractant.

Per aquests motius, Esquerra Unida de les Illes Balears creu que estan més que justificades les mobilitzacions socials dels dies 15 i 18 de desembre i que són la continuació de la Vaga General del 29 de setembre. Per això, aquesta força política participarà activament, com ho va fer el 29S, per denunciar la tortura dels drets dels treballadors i treballadores a la que ens està sotmetent el Govern central del PSOE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada