'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Moció institucional

Esquerra Unida – Esquerra Alternativa i Verda presentarà a l’Ajuntament de Palma una moció institucional demanant l’alliberació de Liu Xiaobo i la resta de presoners polítics xinesos.

La formació roja i verda celebra l’elecció de Liu Xiaobo com a Nobel de la Pau alhora que critica al Comitè noruec per la disparitat del seu criteri.

http://www.prensalibre.com/bbtcontent/clipping/PREIMA20101008_0338/5.jpg


Esquerra Unida –EAiV celebra l’elecció de l’intel·lectual xinès Liu Xiaobo com a premi Nobel de la Pau 2010. Considerem una bona notícia que aquest guardó hagi estat atorgat a un notable activista dels Drets Humans en lloc de, per exemple, candidatures com les guanyadores en edicions anteriors molt controvertides amb el seu paper com a pacifistes. Alhora lamentam que sigui la tercera persona que sigui condecorada amb aquest guardó mentre està empresonada.

Igualment lamentem les conseqüències que Liu Xia, la seva parella, està patint. Ens sembla desproporcionat l’empresonament domiciliari d’una persona que el seu delicte és tenir un vincle sentimental amb un dissident del règim xinés.

És necessària i d’extrema urgència la immersió en matèria de Drets Humans de Xina, on la llibertat d’expressió està acotada, o respecte a la pena de mort, una situació igual de lamentable que als EUA.

Per aquests motius, Esquerra Unida – EAiV de Palma presentarà una moció institucional al Ple de l’Ajuntament demanant tant l’alliberació de Liu Xiaobo, com de la seva parella, Liu Xia, com de la resta de persones empresonades per motius polítics o de consciència.

Per altra banda volem qüestionar el criteri dispar i variable del Comitè dels Premis Nobel ja que costa molt d’entendre com a la mateixa categoria, i només amb un any de diferència, han guanyat un activista dels Drets Humans i el president de l’Estat militarment més poderós del món i que encara hi participa a una invasió militar que, a més a més ha provocat, com és el flagrant cas d’Afganistà.

En la nostra opinió, la concessió d’aquests premis hauria d’anar subjecta a la voluntat del Dr. Nobel que no era altra que premiar a aquelles persones “campiones de la Pau”(fredsförfäktare) que treballessin per l’apropament real al moviment pacifista i el desarmament mundial i no per la Pau en general.

Per tant, queda clar que aquest criteri originari queda totalment enfosquit amb l’elecció de diferents ex estadistes dels EUA, grup predominant de guanyadors, i evidencia una tendència política del Parlament Noruec (qui designa alguns membres del Comité Nobel) a enfortir relacions internacionals, com l’OTAN, totalment condemnable des del nostre punt de vista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada