'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dimarts, 16 de novembre del 2010

Aina Comas: “Estam en condicions de presentar candidatures que el 90% de la població de Mallorca pugui votar".

Després de l’Assemblea de Refundació del passat dissabte, Esquerra Unida – EAiV dona per tancat, de forma satisfactòria, el procés constituent de l’esquerra alternativa i verda a l’illa.


Ara toca encarar l’assemblea homòloga de les Illes Balears d’aquest dissabte dia 20, a la que el coordinador general d’Izquierda Unida, Cayo Lara, ja ha confirmat la seva assistència per donar suport a la federació balear i encoratjar-la de cara als reptes de futur immediat que s’aproximen.

A la fotografia alguns membres de la nova Comissió Política de Mallorca escollida el passat dissabte a l'Assemblea de Mallorca

Aina Comas, la nova coordinadora d’Esquerra Unida-EAiV de Mallorca, ha explicat que la nova direcció és ampla i representativa de la pluralitat que existeix a l’organització ja que conjuga diferents sensibilitats polítiques, el patent canvi generacional i la incorporació d’un gran nombre de persones que s’han adherit a aquesta força política al llarg de l’esmentat procés constituent.

Així mateix ha lamentat que la política a les nostres illes estigui tant condicionada pel govern central del PSOE que no deixa de torturar lentament els drets de la classe treballadora (reforma laboral, reforma de les pensions, retallada del salari del funcionariat) es doblegui a les tesis més conservadores i neolliberals contenint i/o reduint la despesa pública (que impedeix una recuperació més ràpida de l’economia i de la creació de llocs de treball), que és incapaç de crear polítiques de foment de l’ocupació efectives per acabar amb les 60.000 persones desocupades de Mallorca.

Ha qualificat d’hipòcrita aquesta obsessió per l’austeritat ja que el que s’estalvia amb aquests retalls s’utilitza per finançar les tropes d’ocupació espanyoles a Afganistan o les visites del papa, dues dotacions econòmiques que s’haurien de suprimir d’immediat. “És molt preocupant l’austeritat crònica que pateixen els inspectors i subinspectors d’Hisenda que no poden investigar i denunciar el importat volum d’economia submergida d’aquesta terra”.

En el context de Mallorca, ha declarat que el Consell Insular de Mallorca és una institució que al llarg d’aquesta legislatura ha desenvolupat polítiques de progrés molt interessants però que en general, l’enfocament de l’activitat ha estat més com la diputació de pobles de la part forana que com un autèntic govern insular. Comas creu que el CIM actua més com un recurs pels petits ajuntaments que com una institució integradora i cohesionadora del total del conjunt de municipis de Mallorca.

Per acabar, la nova coordinadora ha informat que “en aquests moments Esquerra Unida està en disposició de presentar candidatures que el 90% de la població de Mallorca pugui votar. Així i tot, no serà per culpa d’aquesta força política que el 2011 la ciutadania no pugui votar a una candidatura progressista, on conflueixin els diferents partits d’esquerres de Mallorca, que es formi en funció d’un programa electoral i del reconeixement multilateral de la sobirania dels diferents partits que l’integrin”. Amb aquestes declaracions, Comas ha volgut deixar clara la voluntat d’EU-EAiV de Mallorca de formar un front electoral comú que afavoreixi la continuïtat de les polítiques de progrés a les principals institucions de les Illes Balears i impedir les velles pràctiques retrògrades i obscures que varen encapçalar el pacte de regrés.


Aina Comas Delgado, breus notes del seu perfil
  • Llicenciada en Filosofia per la UIB
  • Militant d’Esquerra Unida des de 1996 i membre de la direcció en diferents etapes.
  • Trajectòria laboral:

    Sindical a CCOO: al camp de la formació i posteriorment com a cap del CITE (Centre d’Informació de Treballadors Extrangers)

    Moviments socials: 8 anys a Càritas al programa d’Immigració i Cooperació

    Ajuntament de Palma: responsable tècnica de cooperació.

    A aquesta legislatura i a l’actualitat és responsable tècnica de cooperació i directora general de formació i ocupació de l’IMFOF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada