'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dimecres, 24 de novembre del 2010

Esquerra Unida de les Illes Balears torna a les seves sigles històriques i elegeix Manel Carmona nou coordinador

Esquerra Unida ha celebrat l'assemblea amb la que ha conclòs el seu procés constituent, tornant al seu nom original i elegint Manel Carmona nou coordinador interinsular.

A més de nom i de coordinador, l'Assemblea ha elegit la resta de la direcció de la federació balear de Izquierda Unida, s'ha obert la porta a la coordinació paritària home-dona (co-coordinació) a les assemblees que així ho vulguin, es crea un sistema per elegir la direcció combinant les llistes proporcionals i les obertes (elecció directa de la persona) i s'opta pel model de primàries per elegir les capçaleres de llista electoral.

En quant al nom, es va elegir tornar a “Esquerra Unida de les illes Balears” afegint l'apèndix “l'esquerra alternativa i verda” i incorporant a l'anagrama històric d'EU, un sol antinuclear, reivindicant la faceta ecologista d'aquesta organització política.

Finalment, Manel Carmona va ser elegit coordinador d'Esquerra Unida de les illes Balears – l'esquerra alternativa i verda amb el suport del 80% de vots de l'Assemblea. Carmona va anunciar la incorporació de Veronica Melià, qui encapçalava l'altra candidatura a la coordinació, com a vicecoordinadora amb rango de secretaria, si així ho aprova la nova direcció.

En primer lloc va disculpar l'absència del coordinador general de Izquierda Unida, Cayo Lara, que degut al greu estat de salut del seu pare no va poder estar present a un dia tant important per aquesta organització.


Al seu discurs, Carmona ha fet èmfasi en l'obertura d'una nova etapa, a la que afrontam els propers reptes amb alegria i il·lusió. “Hem passat pàgina” ha estat l'única menció a l'escissió de qui finalment ha acabat a Iniciativaverds.

“Treurem uns resultats magnífics” ha repetit, i s'ha emparat amb les enquestes a les que Izquierda Unida millora els seus resultats d'una forma molt notable.

També ha reivindicat la incorporació del sol antinuclear com un element natural d'esquerra unida. “No hi ha hagut cap moviment ecologista, cap plataforma proteccionista ni per la sostenibilitat a aquesta terra des de que es va fundar esquerra unida fa 24 anys, a la que no hi hagi participat qualque membre d'aquesta organització”.

Per acabar, ha volgut posar de manifest la renovació d'aquesta força política i la seva joventut, ja que ha aconseguit incorporar a centenars de persones al llarg d'aquest procés constituent i ha incorporat a molts i moltes joves a les diferents direccions. Exemple d'això és que el propi Carmona és el coordinador més jove de les principals forces polítiques de les illes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada