'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dimecres, 12 de gener del 2011

Esquerra Unida afirma que l’únic sistema de pensions que necessita la reforma que es pacta entre el PP i el PSOE no és el públic sinó el privat

Els candidats Esquerra Unida a l’Ajuntament i al Parlament de les Illes Balears, Nanda Caro i Manel Carmona, han presentat avui la campanya “no siguis innocent” que desmenteix els arguments capitalistes i falaços que tant el govern del PSOE, com el PP i les entitats financeres fan servir per justificar la reforma de les pensions.

Nanda Caro ha denunciat que l’autèntic i inconfessable objectiu de la reforma de les pensions no és altre que implantar un model mixt de pensions que inclogui una part pública i una altra privada. “Els plans de pensions privats són els que necessiten d’una reforma per ser viables i no les pensions públiques que estan garantides de sobra” ha afirmat Caro que ha apuntat a la banca privada com a principal beneficiària d’aquestes reformes.

Caro ha mencionat els estudis dels catedràtics Juan Torres i de Vicenç Navarro qui afirmen que els factors més importants per garantir les pensions són el nombre de cotitzants i la mesura de les seves cotitzacions, enlloc de la proporció entre joves i ancians. Per aquest motiu és fonamental que es faci efectiva la pujada dels salaris mínims i la lluita contra el treball en precari i el frau fiscal, que tindria com a conseqüència més cotitzants amb majors cotitzacions.

Un altre biaix en l’argumentari capitalista, ha dit Caro, és la productivitat. L’augment progressiu de la productivitat ha fet que si a principis de segle feien falta 7 cotitzants per mantenir a un pensionista, avui dia només fan falta 3. És d’esperar que en un futur cada cotitzant pugui mantenir a un pensionista o inclús a dos.

Per la seva part, Carmona ha valorat molt negativament al bipartidisme del PP i del PSOE que una vegada més fa pagar als més febles una crisi que no han provocat mentre que s’allibera de cap responsabilitat a la banca.

“El Govern de l’Estat torna a castigar als més febles mitjançant un atac mai vist a l’Estat el Benestar” ha manifestat Carmona que ha afegit que “els fons de pensions de la Seguretat Social són el tresor que els pirates de la banca volen fer-se seu”.

Per concloure, Carmona ha posat en alerta a la ciutadania donat que l’augment del càlcul de les pensions repercutirà a la qualitat de vida de tothom. “Allargar 5 anys el període de càlcul suposarà una retallada del 10% de la pensió, i si la jubilació s’allarga fins els 67 anys pot significar un 16% menys”. Per aquests motius ara més que mai és important que els treballadores i les treballadores estiguem units i plantem cara a aquestes polítiques conservadores pactades entre el govern del PSOE i el PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada