'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

diumenge, 1 de maig del 2011

ESQUERRA UNIDA DENÚNCIA QUE LES MESURES ANUNCIADES CONTRA L'ECONOMIA SUBMERGIDA SÓN FUM



Les úniques mesures efectives són l'increment de recursos en la inspecció d'hisenda i treball i la renovació dels billets de 500€

Esquerra Unida ha expressat avui en roda de premsa el seu escepticisme envers el decret que previsiblement aprovarà el govern estatal i que pretén “aflorar” l’economia submergida del país. Manel Carmona, candidat d’EU al Govern de les Illes Balears, ha titllat aquesta proposta de "brindis al sol":

"Les amnisties als empresaris infractors no han servit mai de res i tampoc serviran de res en aquest cas".

L’economia submergida té un impacte completament negatiu en tots els seus fronts: negatiu per a les empreses honestes, ja que els hi suposa una competència deslleial; negatiu per als treballadors/es, en tant que és un retall dels seus drets (atur, seguretat social, pensions, etc), i negatiu per l’Estat, ja que implica deixar d’ingressar important quantitats de diners en forma d’impostos.

Carmona ha ressaltat el fet de que la proposta de l’Estat sigui convidar a les empreses que participen d’aquesta economia submergida a regularitzar els seus treballadors a canvi de no partir conseqüències. Per a Esquerra Unida, la solució a aquesta problemàtica no passa per una amnistía a les empreses que han fet pràctiques irregulars, sinó per fer una aposta per destinar més inspectors de treball i d’hisenda que puguin posar fi a aquestes males pràctiques amb totes les conseqüències.

Aina Comas, candidata d’EU a la batlia de Palma ha destacat que Izquierda Unida va presenta al congrés dels diputats un Pla de Mesures Econòmiques Urgents on ja s’incloïa la lluita contra l’economia submergida, a més d’altres importants mesures com ara una reforma fiscal progressiva, la lluita contra el frau fiscal, l’increment de la despesa social i el foment de l’economia productiva. Així mateix, Comas ha ressaltat que la plantilla d'inspectors d'hisenda i treball de l'Estat espanyol és una de les més baixes de tota Europa.

La candidata d'EU a la batlia de Palma ha criticat que el govern central s'hagi negat a una proposta tan senzilla com és el canvi de color dels billets de 500€, i a donar un plaç de temps breu que a fer el canvi, la qual cosa faria aflorar la quantitat ingent de billets de 500€ que, associats a l'economia submergida, existeix a l'estat espanyol.

En aquest sentit, Comas ha demanat major contundència, menys improvisació i demagògia, més protecció al treball digne i estable i sobretot més mecanismes de control i més inversió en el sector públic, que és la garantia de la cobertura de les necessitats dels ciutadans i ciutadanes i de la millora del seu benestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada