'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dilluns, 28 de juny del 2010

IU REUNEIX A MILERS DE PERSONES A MADRID CONTRA LES RETALLADES I PER UNA SORTIDA SOCIAL A LA CRISI



Cayo Lara es pregunta si Zapatero tindrà la "barra" de demanar el vot a qui ha traït


Esquerra Unida va reunir avui a milers de persones que es van manifestar a Madrid per a criticar la "traïció" que suposen les mesures de retallada del dèficit del Govern per als seus votants i per a defensar una sortida social a la crisi que protegeixi la democràcia enfront del poder financer.

La marxa va tancar un cap de setmana marcat per la I Assemblea de Refundació d'IU, en la qual la coalició ha pretès erigir-se com opció alternativa per als votants socialistes descontents amb les mesures del Govern.

En aquest sentit, el coordinador general d'Esquerra Unida, Cayo Lara, va criticar que Zapatero estigui "traint" a "els 11 milions de la base social que li va posar en La Moncloa". "Demanarà Zapatero a la següent campanya electoral el vot als mercats o al poder financer?, es va preguntar el líder de la coalició, que espera que el president del Govern no tingui "la barra" de demanar el vot a la seva base social.



Intervenció de Cayo Lara a l'Assemblea


 


A més, va recordar al Govern que els qui creen riquesa "no són els especuladors i alts directius", ja que el poder financer, al seu judici, només crea "pobresa, atur i drames humans com els quals es coneixen a Espanya i Europa". Per contra, el líder de la coalició va lloar als quals considera els veritables motors de l'economia: "els cambrers, els pescadors, els camperols, ramaders, els metges, infermers, els professors, els enginyers, investigadors, paletes, botiguers...".

Per això, va advocar per una reforma fiscal empresarial, perquè pagui més qui més té, en lloc d'una reforma laboral, al mateix temps que va defensar als sindicats que "no són estimats per la dreta política".

QUE EL PAÍS 'ES PARI' EL 29S

Davant aquesta situació, Lara va proposar "fer pedagogia i explicar a la gent que hi ha una alternativa a la crisi", pel que va assegurar que IU es convertirà en un "gran piquet informatiu" per a aconseguir que el país "es pari" i digui "ja n'hi ha prou' al poder financer" el pròxim 29 de setembre, dia de la vaga general convocada pels sindicats. "La vaga general la guanyarem, tenim raons poderoses i hem de convèncer a la gent", va proclamar Lara.

També el secretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE), José Luis Centella, es va referir a la vaga general de la qual espera que es parin "fins als semàfors". Al seu judici, "la vaga servirà per a dir a Zapatero que s'ha equivocat, que ha escollit el camí equivocat i que aquest país anirà pel camí de l'esquerra real, de l'esquerra anticapitalista, que no està a les ordres del Fons Monetari Internacional sinó a les ordres de la nostra gent".

Per la seva banda, el diputat Gaspar Llamazares va lamentar que el Govern de Zapatero estigui prenent mesures que "neguen la sortida social i dialogada de la crisi i, a més, posa la democràcia al peu dels cavalls". AL seu judici, se sortirà de la crisi amb la "confiança dels treballadors i els ciutadans del país" i no amb la confiança en els mercats.

"En els últims mesos hem viscut en el Congrés 32 decrets lleis per a abordar la política dels mercats en l'economia, que significa que no només està en perill l'Estat de benestar, la sanitat pública, sinó que també està en perill la pròpia democràcia", va explicar




Vídeo-Flyer de la convocatoria:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada