'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dimarts, 25 de gener del 2011

Cayo Lara lamenta la manca d'ètica de Felipe Gonzàlez i José María Aznar i el cinisme de PSOE, PP i CIU

Avui dematí Cayo Lara y Manel Carmona han comparegut en roda de premsa en la que ha estat la primera visita del coordinador general de Izquierda Unida a les Illes Balears d'ençà que es va culminar el procés constituent d'Esquerra Unida de les Illes Balears.

Carmona ha començat explicant davant la porta del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) que s'havia triat aquest lloc per fer la roda de premsa donat que és un símbol de com s'ha gestionat la política a Balears els darrers anys. “Som la comunitat de la Unió Europea amb més encausats, imputats i condemnats per corrupció” ha dit. Sobre el Cas Claveguera ha manifestat que és una situació imcomprensible i contraictòria que sobre Catalina Julve no hagi les famoses mesures cautelars però si que hagi d'anar a veure al jutge cada 15 dies.

És aquesta la UM regenerada i sense corrupció que va sortir del seu darrer congrés?” Ha demanat Carmona, al que ha afegit que ”en la meva opinió Esquerra Unida no formarà govern amb aqueta UM, que encara fa pudor de claveguera, a cap instució”.

Cayo Lara ha recordat que Espanya és el territori de la Unió Europea amb més aturats per km quadrat i que probablement Balears sigui el territori de la Unió Europea amb més encausats, imputats i condemnats per casos de suposada corrupció de la Unió Europea.

Lara, ha fet menció a la proposta que presentarà avui Izquierda Unida al Congrés dels Diputats perquè el Parlament es pronunciï sobre si és incompatible el rebre una pensió vitalícia per haver exercit de president del govern amb el salari a una empresa privada. En aquest sentit ha posat de manifest que és una bona oportunitat per al PP i el PSOE per veure si realment estàn a favor de l'austeritat i de la racionalització de la despesa pública. “Pretenem que el Congrés aprovi la incompatibilitat dels salaris vitalicis de 80.000€ que González i Aznar reben de l'herari públic amb les seves activitats a Gas Natural i Endesa, empreses que respectivament varen privatitzar. No sabem si a l'acord per la seva privatització també varen incloure el seu lloc de feina. Si volen treballar per aquestes empreses, que renunciïn a la seva pensió vitalícia.” Sobre aquest tema ha afegit que “PP i PSOE tenen una oportunitat d'or de sumarse al corrent de pensament ètic que demanda la ciutadania d'aquest pais i que està a la vida i a la política d'aquesta organització que és Izquierda Unida i Esquerra Unida de les Illes Balears”.

Lara ha explicat que la seva presència a Palma “és per donar suport sense condicions a la nostra organització, Esquerra Unida de les Illes Balears, és dur el suport de tota Izquierda Unida federal, és per dir-lis que no hi són tot sols, sino que a n'aquest moment és important forjar una esquerra alternativa a les polítiques neolliberals del PP i del PSOE. Això no es pot aconseguir amb l'atomització de l'esquerra, només amb la unitat de l'esquerra alternativa es podrà aconseguir que les democràcies no estiguin agenollades davant els mercats i la banca.”

En relació a les negociacions dels sindicats majoritaris i el Govern central, Lara ha declarat que “izquierda Unida valora positivament les negociacions entre els sindicats i el Govern en el que te que veure amb la reforma laboral perquè és legítim per part de les organitzacions sindicals, negociar front el Govern per rebaixar els efectes de la reforma laboral que ens ha imposat. Per això ens mobilitzem, per això hi va haver una Vaga General. Izquierda Unida aplaudirà les conquestes que resultin d'aquesta organització”.

Ha afegit que “no estam d'acord en que es tracti el tema de les pensions a aquest moment. Les pensions haurien de durse als programes electorals dels partits polítics per les següents eleccions generals, que es produeixi un debat nacional i sigui el poble espanyol el que decideixi a quin partit vota amb les propostes concretes sobre pensions, perquè aquest tema ens afecta a tothom. No és quelcom que ens pugui imposar un partit polític per molt que estigui al govern ja que aquesta qüestió no era inclosa al programa electoral del PSOE. Des de IU afirmam que no existeix cap raó objectiva, ni la urgència, perquè en aquest moment es faci una retallada de les pensions d'aquest país; hi ha superàvit als comptes de la Seguretat Social; soposem que alguna vegada tornaran a fer feina els quatre milions i mig d'aturats i aturades que hi ha a Espanya i que tributaran a la Seguretat Social. Amb 4,5 milions de persones a l'atur seguim tenin superàvit.”

El govern del PSOE té dos objectius” ha aseverat Lara, “el primer és retallar les futures pensions del jovent, de la gent de mitjana edat i de moltes dones que no tenen el període mínim de cotització; aquestes retallades es poden moure entre el 15 i el 20% de les futures pensions” mentre que “el segon objectiu és, i és la més important, que volen potenciar els plans privats de pensions perquè la banca faci el negoci del segle amb les nostres pensions”.

Hi ha un decreixement durant els dos darrers anys dels fons de pensions privats que s'estan liquidant amb pèrdues. Avui representen el 5,6% del PIB”.

Lara ha volgut aclarir que “Izquierda Unida no està en contra dels plans de pensions privats, però si que està en contra de que tengui bonificacions fiscals que l'any 2009 varen suposar 1.441 milions d'euros, que és la mateixa xifra que l'Estat espanyol dedica a la llei de dependència.”

Sobre les darreres mesures del govern sobre les Caixes d'Estalvi, Lara ha manifestat que “han decidit bancalitzar el 50% dels estalvis, que és el que representen el conjunt de les caixes. Ha donat una passa definitiva anunciant que socialitzarà les pèrdues de les caixes per convertir-les en bancs dels quals es convertirà en accionista durant 5 anys. Aquesta proposta suposa bancalitzar tots els recursos d'Espanya centralitzant-los a uns nuclis amb un excesiu poder econòmic i que podrien arrossegar l'Estat quan existeixin situacions de crisi com la actual.”

Des d'Izquierda Unida”, ha dit Lara, “opinem que és el moment oportú per intervenir les Caixes d'Estalvi per part de l'Estat i crear la banca pública que tant necessita Espanya. Una banca pública que permeti crèdits a la petita i mitjana empresa, que garanteixi els recursos que te la ciutadania i que serveixi de suport econòmic del famós nou model de desenvolupament productiu que va anunciar Zapatero. Si a Espanya hagués existit una banca pública no s'haguès especulat tant durant els darrers anys”.

Per acabar, sobre la “llei Sinde” el coordinador general de Izquierda Unida, ha declarat que “PP i PSOE es pareixen en la defensa que fan dels interessos de les multinacionals discogràfiques i productores cinematogràfiques i no dels interessos dels creadors. Nosaltres entenem, i amb això estam d'acord amb Àlex de la Iglesia, en que hi ha que conciliar els interessos dels creadors i dels internautes. Aquesta llei no ho fa, simplement posa, on hi havia un jutge, dos; però finalment qui fa la proposta de tancar les pàgines és la comissió ministerial. És per això un mal acord, entenem que no es fa cap favor a la llibertat d'expressió i és altre invent del bipartidisme juntament amb CIU”.

En darrera instància ha volgut mostrar la seva admiració per la postura coherent del president de l'Acadèmia del Cinema, Àlex de la Iglesia, de qui ha valorat molt positivament la seva feina i a qui li vol traslladar el seu suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada