'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dimecres, 9 de febrer del 2011

Manel Carmona:“La privatització dels aparcaments amenaça el dret a la salut universal i gratuïta”

Dos mesos després de la inauguració, Son Espases, “un dels millors hospitals d’Europa”, presenta sèries deficiències que afecten tant als milers de treballadors i treballadores com als serveis que rep la ciutadania que es veu obligada a fer ús dels serveis públics de salut.

“Amb l’hospital de Son Espases la qualitat del nostre sistema de salut ha minvat estrepitosament fins al punt de qüestionar si la sanitat a Balears és universal i gratuïta” ha manifestat Manel Carmona, coordinador d’Esquerra Unida i candidat al Parlament.

Per Carmona “la privatització dels aparcaments amenaça el dret a la salut universal gratuïta donat que pagar 10€ -de mitja- d’aparcament per acudir a urgències és demanar un gran esforç a la ciutadania, especialment quant hi ha tanta gent a l’atur i sense cap tipus d’ingrés o ajuda governamental”. Ha afegit que “l’obligació de pagar aparcament a un hospital públic és tornar a l’Edat Mitja i haver de pagar pel dret de pas, i en aquest cas és encara més flagrant perquè els diners acabaran a la butxaca de qui va construir l’hospital: Florentino Pérez (ACS) Esther Koplovitz (FCC), Melchor Mascaró Riera (Melchor Mascaró) i Miquel Llabrés Feliu (LLabrés Feliu)”.


Manel Carmona, després d’una trobada informal a la concentració del passat dilluns a les portes de l’hospital, va fer arribar a Nanda Caro, la candidata d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Palma, les preocupacions dels diferents representants sindicals. “Segons els sindicats, les barreres de l’aparcament només deixen passar un màxim de 500 vehicles/hora mentre que la rotonda, segons el CIM, te una capacitat de 1.500. Aquesta desproporció suposa un risc molt elevat pel trànsit de la zona que es pot estendre amb facilitat a la resta de Palma, com es va veure amb el macro embús del mes passat”. Caro va abundar sobre aquest tema:”si es produeix un accident dintre de l'aparcament no existeix protocol d'evacuació, el qual és molt perillós i justifica, una vegada més, l’accés lliure a l’aparcament”.

Per aquests motius i per fer un seguiment del funcionament assistencial de l’hospital, ara que s’ha semi privatitzat sota la fórmula de “fundació hospitalària”, Esquerra Unida demanarà una reunió amb les representacions sindicals de Son Espases.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada