'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dimarts, 27 de juliol del 2010

EAiV-EU RECLAMA MAJOR EFICÀCIA EN LA GESTIÓ DEL BOTELLOT I COMBINAR ADEQUADAMENT EDUCACIÓ I SANCIÓ DE LES CONDUCTES INCIVIQUES


  
Així mateix ha advertit del retràs en l’aprovació de la nova ordenança que es pot derivar de l’esmena a la totalitat presentada pel Partit Popular

El coordinador d’Esquerra Alternativa i Verda –Esquerra Unida de Palma Joan Miró i el regidor Eberhard Grosske han posat de relleu que la nova ordenança donarà facilitats per intervenir en les grans concentracions de botellot que es donen a la ciutat (una petita part del Passeig Marítim, Platja de Palma i el Polígon de Son Castelló ) però que no afegirà res en les possibilitats de garantir el compliment de les ordenances sobre renous i brutícia allà on el botellot es practica per part de grups petits.

El coordinador d’Esquerra Alternativa i Verda –Esquerra Unida de Palma Joan Miró
i el regidor Eberhard Grosskeen un moment de la roda de premsa d'avui matí

En aquests casos, en les zones del Passeig Marítim on el botellot es practica per part de grups aïllats i als barris de Son Armadams, El Terreno, etc. els portaveus d’EAiV-EU han reclamat una major eficàcia en l’activitat sancionadora i una combinació adequada de les activitats educatives i les activitats sancionadores.

Ara mateix, ha assenyalat el tinent de batlessa Eberhard Grosske, és molt rara la ocasió en que les pràctiques incíviques asociades al botellot acaben amb una sanció . “Cal canviar els protocols d’intervenció i posar policies de paisà que facin les sonometries o detectin la gent que embruta en el moment en què llença el fems a terra. Mentre que embrutar o no deixar dormir continui sent gratis res no canviarà”
                       
“Només una adecuada combinació de l’activitat preventiva i sancionadora és capaç de modificar les conductes socials” ha afirmat també el regidor.

L’aplicació de la nova ordenanza serà útil per evitar les grans concentracions  però tendrà com a efecte colateral DISPERSAR EL FENÒMEN i afectar un nombre encara més gros de barris i de ciutadans  D’aquí la necessitat de millorar la gestió del petit botellot i de llençar un missatge clar que el consum d’alcohol en la via pública, ja sigui en un banc públic o en la terrassa d’un bar, ha de ser compatible amb el respecte de les normes elementals de convivencia.

D’altra banda, el coordinador d’EAiV-EU ha manifestat que l’ordenança alternativa presentada pel PP arriba molt tard (tenint en compte que aquest partit la podia haver presentat tant durant els seus anys de govern com durant els primera anys d’aquest mateix mandat) i que, a més, té el perill de retrassar molt l’aprovació de l’ordenança. En efecte, ha afirmat Joan Miró, “l’ordenança fa una distinció molt complicada entre consum d’alcohol en la via pública – que no prohibeix – i “botellot” – que sí prohibeix – que ens fica en un jardí jurídic inextricable sobre el vertader contingut de la paraula botellot”

En aquest sentit, Joan Miró ha apostat per mantenir l’ordenança aprovada en Junta de Govern i en centrar els esforços en la manera com fer efectiu el compliment de les actuals ordenances i i de la que s’aprovarà en un futur.

2 comentaris:

  1. Hola! compartesc el vostre anàlisi, però continuo pensant que en tot aquest procés s'ha tingut poc en compte als joves mateixos. Potser el que necessiten és una oportunitat de millorar i canviar, necessiten que algú esperi alguna cosa bóna d'ells, i no només que se'ls criminalitzi o sentin que se'ls vol expulsar dels seus llocs de lleure. Rompin una llança a favor dels joves i els tindran al seu costat, i els ajudaran a solucionar tot aquest problema del botellot, que ho és, molt més ràpid i millor. Salutacions!

    ResponElimina
  2. Sens dubte des de la nostra organització compartim al 100% el teu anàlisi, és també el nostre. En moltes ocasions la nostra força política s'ha pronunciat sobre la necessitat d'alternatives d'oci saludable per als joves, de la necessitat de poder accedir a un oci no associat al consum. Què pot fer un jove amb el seu temps lliure fill de pares treballadors que viu a un barri obrer on els equipaments municipals són o bé precaris o inextistents?
    De fet entre d'altres moltes qüestions a resoldre aquesta societat encara no és conscient que un element imprescincible per a una societat d'homes i dones lliures és la seva educació a l'àmbit no formal...és un element indispensable de la seva formació humana, del seu aprenentatge en socialització, el moment d'aprendre el que és un col·lectiu, el que és la solidaritat. D'aquí la nostra aposta per l'associacionisme, la millor escola d'aprenentatge ciutadà.

    Sobre la criminalització de la joventut sens dubte, però això és el capitalisme! ets culpable d'ésser pobre, ets culpable d'esser aturat i sempre la vía repressiva com a sol·lució. Per això una de les nostres aportacions més importants en la qüestió delñ botellot ha estat la proposta de intrduir l'element educatiu mitjançant la mediació social...No trobes que seria molt més efectiu que un mediador joves és dirigís d'igual a igual encorantajant-lo tipus: Mira tío jo també m'agafo una merda de tant en tant però pots anar gat no tens perquè ser un porc! I clar que hi ha d'haver multes si la gent no respon. Per fer-ho més clar és imprescindible combinar educació, prevenció, sanció.

    Hi ha una altra qüestió indisociable,i és la necessitat de recuperar l'espai públic com a patrimoni ciutadà, és un fet que en massa ocasions la iniciativa privada 'roba' el que és de tots convertint-ho en accés a l'èlit. D'aquest esperit un temps en deien 'recuperemos las calles'. I és clar, no podem obviar que en tota aquesta obsessió recent d'erradicar cual plaga el botellot ni ha molt de tot això...Vull dir que no és l'altruisme d'empresaris cansats de la brutícia el que els mou a manifestar-se ARA (per cert, no ho han fet en la vida...i aquí més de 30 anys ha governat dreta i ningú més...i com et pots imaginar serveix per altres moltes qüestions). Et foten fora del carrer perquè paguis la copa al seu local, evident.

    Salutacions i moltes gràcies per visitar-nos, fins un altra,
    Sara Mulet, Comunicació EAiV-EU

    ResponElimina