'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

dimecres, 15 de setembre del 2010

PARTICIPA DE L'ACTE D'ESQUERRA UNIDA -EAiV EN SUPORT A LA VAGA GENERAL

* Aquí tens l'enllaç directe al cartell en versió pdf per imprimir-lo


Gairebé 5 milions de persones en atur, congelació de les pensions i augment de l'edat de jubilació en un futur pròxim, retallades salarials i socials, acomiadament fàcil i barat, més poder per als empresaris…. En aquesta crisi, els que treballem i, amb nosaltres la immensa majoria dels ciutadans i ciutadanes, poc hem tengut a veure, però som qui estem pagant les conseqüències.

La crisi econòmica que estem patint és una crisi del sistema capitalista agreujada per les ànsies especulatives del capital financer (bancs, fons d'inversió, asseguradores.- etc.). A Espanya, la crisi és molt més greu perquè existeix un model econòmic pervers, defensat tant pel PSOE com pel PP, basat en l'especulació i la corrupció, amb baixos salaris i escassa protecció social, pèrdua de drets per als treballadors i les treballadores i endeutament de les famílies i les petites empreses, entre altres coses. Aquesta és la causa principal que l'atur sigui el doble que a Europa.



El gran capital financer aprofita la crisi per a consolidar el seu domini, reduir els salaris i les pensions, retallar encara més el pobre Estat de Benestar que existeix a Espanya, atacant allò públic, i afeblir la democràcia. El Govern de Rodríguez Zapatero s'ha agenollat enfront d'aquestes exigències dels mercats i aplica un dur programa d'ajustament, que redueïx salaris en el conjunt de la funció pública i congela les pensions; aplica una reforma laboral que abarateix l'acomiadament i ataca conquestes històriques dels treballadors i treballadores, i entrega la meitat de l'estalvi del país als banquers amb la privatització de les Caixes d'Estalvi.

El Govern diu que aquestes mesures són inevitables, però això no és cert.
Hi ha altra forma de sortir de la crisi, donant suport l'economia real i creant ocupació.  



Però no cal caure en la desesperança, existeix alternativa...Una alternativa que es basa en una sortida social de la crisi i en la mobilització per a conquistar-la.

Per això, Esquerra Unida ha vengut defensant al conjunt de l'Estat la necessitat d'una Vaga General i, ara, una vegada convocada pels sindicats de classe, treballa perquè sigui un èxit i, així, detenir l'ofensiva del neoliberalisme. Per això Esquerra Unida - EAIV et convida a participar activament al que serà l' ACTE CENTRAL DE RECOLÇAMENT A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL. Tendrà lloc a partir de les 19'30 hores al Restaurant S'Escorxador, Palma (Emperadriu Eugènia,6 - Recinte S'Escorxador)

3 comentaris:

  1. Hola! Una pregunta. No me aclaro mucho, Izquierda Unida ha desaparecido, o sóis vosotros? Quienes són estos de Iniciativas de Izquierdas? Ando algo perdido.

    Gracias.

    Todos a la huelga!

    ResponElimina
  2. Manuel,

    Efectivamente, somos la federación Izquierda Unida en Baleares, que no te quepa ninguna duda. Por tanto nada de desaparición.

    Nuestra organización ha llevado a cabo los últimos tiempos su proceso de refundación de la izquierda en Baleares, igual que hace IU en el resto del estado tras un serio proceso de reflexión y por mandato de la última asamblea federal.

    Refundación por cierto que no ha acabado puesto que el reto es muy ambicioso, no refundamos un partido, refundamos un espacio político..así que despacito y buena letra.

    Iniciativa de izquierdas= una escisión de IU:

    Es comprensible la confusión que planteas pero te diré que lo ocurrido aquí es muy simple, 'de manual' diría yo: decididos algunos excompañeros y excompañeras de mi organización a migrar a otro espacio político (ecosocialismo nacionalista)quisieron aprovechar la refundación para romper todo vínculo con IU. Pero claro, eso no respondía a la voluntad de la base de nuestra organización...(sólo a personas, por otro lado muy visibles por elegidas para dar la cara por nuestro proyecto)y la democracia habló...y ellos no quisieron esperar ni a ese pronunciamiento democrático, así de simple.

    No entraré en la pornografía...tengo el convencimiento de que daña a la izquierda. El tiempo pone a cada cual en su lugar.

    AGENDA POLÍTICA EU BALEARES: 29S TODOS A LA HUELGA!
    Estás invitado al acto de este jueves Manuel ;)

    ResponElimina