'Nuestras Manos' Vídeo Electoral IU Federal

tenemos las manos vacías...pero las manos son nuestras

divendres, 29 d’octubre del 2010

Esquerra Unida lamenta profundament la mort de Marcelino Camacho, un lluitador incansable pels drets del poble treballador



Marcelino Camacho, fundador i històric lider de Comissions Obreres, militant del Partit Comunista d'Espanya des de 1935 i d'Izquierda Unida des de la seva fundació, ha mort a les 1:30 hores de la matinada d'aquest divendres, als 92 anys d'edat.

La capella ardent se situarà en l'auditori que duu el seu nom, en la seu de la Unión Sindical de Comissions Obreres de Madrid des de les deu del matí fins a les 11:30 hores del dissabte.

D'allà, el fèretre serà traslladat a la Porta d'Alcalá, on, a les 12:30 hores se celebrarà un acte de comiat i posteriorment, a les 14:00 hores, serà enterrat en el Cementiri Civil.

En la foto (de l'Arxiu Històric del PCE) Marcelino en el primer Congrés de les Comissions Obreres.
Albert Aguilera, coordinador d’Esquerra Unida-Esquerra Alternativa i Verda ha destacat l’excel·lent persona, company i una figura capital del sindicalisme al llarg de la història d’Espanya.

Manuel Cámara, secretari general de CC.OO. a les illes Balears durant el mandat de Camacho, ha manifestat que “representa el millor de la cultura obrera” i ha recordat la seva importància durant la Transició i anteriorment durant el Franquisme, a la clandestinitat. Ha destacat la seva figura com la cara més coneguda de l’antrifanquisme i per la Democràcia. Així mateix ha recordat l’idea que tenia Marcelino Camacho de Comisions Obreres que “havia de ser un sindicat de granota blava i bata blanca” referint-se a la vocació d’un sindicat de classe de representar al sector tècnic però també al científic. En l’opinió de Cámara la figura de Camacho ha deixat una marca a la Història difícil d’esborrar.

Manuel Cámara dirigent d'Esquerra Unida assistirà demà als diferents actes que s’han organitzat a Madrid.

Diferents membres de la direcció d’Esquerra Unida-Esquerra Alternativa i Verda assistiran a l’acte d’homenatge organitzat per Comisions Obreres de les Illes Balears el dimarts 2 a les 18h.

Seràs sempre un exemple de lluita, descansa en pau
"Ni nos doblaron, ni nos doblegaron, ni nos van a domesticar", Marcelino Camacho


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada